Gebruiker avatar
Niet gecategoriseerd

Vochtigheid in de grond meten

Levenslang
Expert
10 lessen
0 quizzen
8 cursist

In deze cursus zullen we uitgebreid aan de slag gaan met het gebruik van een vochtigheidssensor om de vochtigheidsgraad van de grond te meten. Dit kan uiterst nuttig zijn, vooral als je graag wilt weten wanneer een plant behoefte heeft aan water of wanneer hij nog voldoende vocht heeft om gezond te blijven.

Door het implementeren van een vochtigheidssensor kunnen we nauwkeurig de vochtigheid van de grond meten en op basis daarvan bepalen wanneer het nodig is om water toe te voegen. Dit helpt ons om de waterbehoefte van planten beter te begrijpen en te voorzien in hun specifieke behoeften. Zo kunnen we voorkomen dat planten uitdrogen of juist overbewaterd worden, wat kan leiden tot een optimale groeiomgeving.

Een handig hulpmiddel dat we in deze cursus zullen gebruiken, is de micro:bit. Deze kleine, programmeerbare microcontroller is in staat om de input van de vochtigheidssensor te verwerken en de gemeten waarden op het 4-cijferige display weer te geven. Hierdoor kunnen we direct en gemakkelijk de vochtigheidsniveaus aflezen en indien nodig actie ondernemen.